خواص و مضرات انار برای پوست ، مو ، رژیم لاغری و دوران بارداری

خواص و مضرات انار

خواص انار , مضرات انار , o,hw hkhv , khavas anar

خواص و مضرات انار

انار یک نوع میوه درختی است که رنگ پوست آن رنگی بین قرمز ، سیاه یا زرد است. دانه های انار در بیشتر مواقع قرمز هستند ، البته در برخی مواقع این دانه ها رنگ سفید یا ترکیبی از رنگ قرمز و سفید دارند.

به دلیل اینکه انار در کشورهای محدودی کشت می شود جزو با ارزش ترین و مرغوب ترین میوه های دنیا محسوب می شود. جالب است بدانید که انار در فهرست برترین میوه های دنیا جزو ۱۰ میوه برتر قرار دارد.

در حال حاضر فقط در کشورهای ایران ، افغانستان ، پاکستان ، عراق و ترکیه انار کشت می شود و همین محدودیت باعث شده است که این میوه از ارزش بالایی در سطح دنیا برخوردار شود.

نکته جالب در مورد انار این است که کشور عزیزمان ایران با تولید سالانه ۸۰۰ هزار تن انار بزرگترین تولید کننده انار در سطح جهان است و به این ترتیب شهر ساوه بزرگترین شهر تولید کننده انار در کل جهان محسوب می شود.

نکته جالب و شاید غیر باور در مورد انار این است که در مرکز تحقیقات کشاورزی استان یزد بیش از ۷۰۰ نوع انار نگه داری می شود و مرغوب ترین انار تولیدی در کشورمان متعلق به دهستان زیر تنگ سیاب است.

نکته مهم دیگر در مورد انار این است که نام انار سه بار در قران آمده است و در سوره الرحمن از این میوه به عنوان میوه بهشتی نام برده شده است. بیشتر مصرف انار به صورت خوراکی می باشد.

عمده مصرف خوراکی انار به صورت میوه است. از دیگر مصارف خوراکی انار می توان به مصرف این میوه به صورت آب انار ، رب انار ، مربای انار و لواشک انار اشاره کرد. از پوست انار هم برای درست کردن برخی رنگ های سنتی استفاده می شود.

انار میوه پر فایده و مفیدی است و خواص بسیار زیادی دارد که همگی این خواص را نمی توان به طور کامل در یک مقاله گنجاند ، به همین جهت خلاصه ای از خواص این میوه ارزشمند را برایتان جمع اوری کرده ایم. برای شناخت بیشتر مهم ترین خواص انار در ادامه با پارسی دی همراه باشید.

خواص انار

آبرسانی به پوست و رفع خشکی پوست با انار

اگر پوست خشکی دارید حتما در کنار درمان های مرسوم درمان با انار را هم امتحان کنید. آب انار برای رفع خشکی پوست بسیار موثر است. به دلیل اینکه ساختار مولکولی آب انار به صورت عمیق در پوست نفوذ می کند می تواند به آبرسانی پوست کمک شایانی کند و در نتیجه باعث رفع خشکی پوست شود.

رژیم لاغری با مصرف انار

انار به خاطر وجود مواد معدنی فراوان می تواند برخی از نیازهای بدن را فراهم کند ، ضمن اینکه برای رفع تشنگی و کاهش اشتها نیز بسیار موثر است. جالب است بدانید که انار فاقد چربی اشباع شده است.

انار علاوه بر اینکه فاقد کلسترول است حاوی مقادیر مناسبی از فیبر رژیمی است که برای دفع سموم و چربی های اضافی بدن بسیار مفید است و به همین دلیل در رژیم های لاغری می تواند موثر عمل کند.

درمان جوش و آکنه با مصرف انار

آب انار علاوه بر اینکه برای پوست های خشک مفید است و باعث آبرسانی به پوست می شود برای پوست های چرب که مستعد جوش و آکنه هستند هم بسیار مفید است. مصرف آب انار می تواند از بروز جوش و آکنه روی پوست های چرب جلوگیری کند.

و علاوه بر این می تواند باعث درمان و رفع جای جوش های روی پوست صورت و آکنه نیز شود. برای تهیه ماسک ضد جوش با انار به اندازه ۱ قاشق غذاخوری روغن هسته انگور و پودر پاپایای سبز را با ۲ قاشق غذاخوری آب انار مخلوط کنید و روی پوست ماساژ دهید. حدود یک ساعت بعد پوست صورت را با آب ولرم بشویید.

کاهش چین و چروک صورت با انار

مصرف انار می تواند باعث تولید کلاژن و الاستین در پوست صورت شود که باعث شفافیت و زیبایی رنگ پوست می شود. علاوه بر این با مصرف آب انار می توانید چین و چروک های صورت را از بین ببرید و پوست جوان تری داشته باشید.

درمان سرماخوردگی و آنفولانزا با انار

بیماری هایی مثل سرماخوردگی و آنفولانزا بیماری های باکتریایی و ویروسی هستند. مصرف آب انار باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود و خواص ضد باکتریایی دارد که می تواند برای درمان بیماری هایی همچون آنفولانزا و سرماخوردگی بسیار مفید عمل کند.

جلوگیری از ریزش مو با انار

فولیکول های مو یک دستگاه پوستی است که وظیفه تولید موهای جدید را در بدن به عهده دارد. مصرف آب انار باعث تقویت فولیکول های مو می شود و علاوه بر اینکه باعث جلوگیری از ریزش مو می شود به رویش موهای جدید نیز کمک می کند.

فواید انار در دوران بارداری

انار یک منبع فوق العاده مناسب از بسیاری از ویتامین ها و مواد معدنی است که برای رشد و سلامت جنین بسیار مفید و موثر است. آب انار برای رفع کم خونی در زنان باردار مثمر ثمر است و علاوه بر رفع کم خونی باعث بهبود جریان خون نیز می شود.

برای رفع گرفتکی عضلات در دوران بارداری انار مصرف کنید زیرای پتاسیم موجود در انار می تواند از گرفتگی عضلات جلوگیری کند. مصرف انار علاوه بر موارد ذکر شده می تواند از خطر زایمان زودرس و تولد نوزادانی با وزن کم نیز تا حد زیادی جلوگیری کند.

مضرات انار

دیر هضم بودن انار

به دلیل اینکه انار حاوی مقادیر فراوانی از ویتامین های مختلف ، عناصر معدنی مانند آهن است دیر هضم می شود. هضم کند انار برای کسانی که معده های حساس و ضعیف دارد می تواند مشکلاتی ایجاد کند. بهتر است این افراد قبل از مصرف انار با پزشک یا مشاور تغذیه مشورت کنند تا از مشکلات احتمالی جلوگیری کنند.