خواص و مضرات بامیه

خواص و مضرات بامیه

خواص و مضرات بامیه , خواص بامیه , مضرات بامیه , o hw fhldi

خواص و مضرات بامیه

آشنایی با بامیه

بامیه گیاهی است گلدار که در خانواده پنیر کیان دسته بندی می شود. زاگاه اصلی بامیه در مناطقی از قاره آسیا یا آفریقا است. نکته جالب در مورد بامیه این است که مصریان در قرن ۱۲ یا ۱۳ میلادی بامیه را کشت می کرده اند.

بامیه در مناطق گرمسیر به خوبی پرورش می یابد ولی در مناطق سردسیر رشد خیلی کمی دارد و محصول زیادی نیز نمی دهد. گیاه بامیه دارای ساقه راست است و ارتفاع آن حدودا ۱ متر است. در گاهی مواقع در شرایط مساعد تا ۲ متر هم می رسد.

میوه بامیه شبیه به هرم است و طول آن به طور متوسط بین ۲ تا ۴ سانتی متر است. جالب است بدانید بامیه در کشور عزیزمان ایرانی برای اولین بار در شهر سرخس کشت شد. از معروف ترین خوراک هایی که با بامیه تهیه می شود می توان به ترشی بامیه و خورشت بامیه اشاره کرد.

بامیه گیاه پر فایده و مفیدی است و خواص بسیار زیادی دارد که همگی این خواص را نمی توان به طور کامل در یک مقاله گنجاند ، به همین جهت خلاصه ای از خواص این گیاه ارزشمند را برایتان جمع اوری کرده ایم. برای شناخت بیشتر مهم ترین خواص بامیه در ادامه با پارسی دی همراه باشید.

خواص بامیه

خواص بامیه برای زنان باردار و جنین

بامیه حاوی مقادیر غنی از فولات است که برای زنان باردار و جنین بسیار مفید است. فولات موجود در بامیه باعث می شود نقص های لوله عصبی در جنین به حداقل برسد. ضمن اینکه این ماده معدنی می تواند از سقط جنین و زایمان زودرس نیز جلوگیری کند.

سلامت کبد و درمان کبد چرب و بامیه

یکی از مهم ترین خواص بامیه این است که باعث تقویت و سم زدایی از کبد می شود. تحقیقات جدید نشان داده است که بامیه می تواند به سم زدایی کبد کمک شایانی کند ، علاوه بر این می تواند برای درمان بیماری کبد چرب نیز مفید واقع شود.

بامیه برای درمان و پیشگیری از سرماخوردگی

بامیه سرشار از ویتامین C و آنتی اکسیدان است که برای تقویت سیستم ایمنی بدن ضروری هستند. بنابراین مصرف بامیه می تواند با تقویت سیستم ایمنی بدن علاوه بر پیشگیری از سرماخوردگی باعث درمان این بیماری نیز شود.

جوان سازی پوست و رفع چین و چروک با مصرف بامیه

بامیه حاوی مقادیر غنی از ویتامین C و آنتی اکسیدان های قوی است که می توانند باعث کنترل و کاهش رادیکال های آزاد مخرب شوند. رادیکال های آزاد باعث پیری پوست و ایجاد چین و چروک روی پوست می شوند که با مصرف بامیه می توان آنها را کنترل کرد. علاوه بر این بامیه باعث درخشش پوست نیز می شود.

برای تهیه ماسک بامیه ۴ بامیه سبز و تازه را در میکسر بریزید و پس از اینکه به خوبی میکس شد ۱ قاشق غذاخوری گلاب به آن اضافه کنید. این ماسک را به مدت ۱۵ دقیقه روی پوست صورت و گردن خود قرار دهید سپس با آب سرد بشویید.

بامیه و تقویت استخوان و پیشگیری از پوکی استخوان

یکی از فواید بامیه این است که باعث تقویت استخوان ها می شود. بامیه حاوی مقادیر غنی از ویتامین K12 است که برای سلامت استخوان ها ضروری است. ضمن اینکه مصرف بامیه علاوه بر تقویت استخوان ها باعث پیشگیری از بیماری های مانند پوکی استخوان نیز می شود.

خواص بامیه برای رژیم لاغری و کاهش دادن وزن

بامیه از مواد غذایی محسوب می شود که می تواند تقریبا در هر رژیم غذایی قرار بگیرد. بامیه حاوی مقادیر غنی از فیبر است که پس از مصرف باعث می شود به فرد احساس سیری دست بدهد. ضمن اینکه بامیه می تواند باعث کاهش اشتها و جلوگیری از پرخوری می شود و در نتیجه به کاهش وزن کمک کند.

درمان یبوست با خوردن بامیه

بامیه حاوی مقادیر غنی از فیبر است که باعث پیشگیری و درمان یبوست می شود. فیبر موجود در بامیه با بهبود حرکات روده باعث رفع یبوست می شود ، ضمن اینکه علاوه بر درمان یبوست می تواند به درمان اسهال نیز کمک کند.

بامیه و کاهش چربی خون

جالب است بدانید بامیه می تواند باعث کاهش چربی خون نیز شود. فیبر موجود در بامیه باعث می شود کلسترول اضافی موجود در بدن دفع شود. در نتیجه به درمان تری گلیسیرید ، کلسترول و چربی خون بالا کمک می کند.

پیشگیری از آب مروارید و سلامت چشم

بیماری هایی مثل آب مروارید و دژنراسیون ماکولا از نبود ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز در بدن به وجود می آیند. بامیه حاوی مقادیر مناسبی از ویتامین A و آنتی اکسیدان بتا کاروتن ، گزانتین و لووتئین است که برای سلامت چشم ضروری هستد و علاوه بر پیشگیری از برخی بیماری های چشمی ، باعث بهبود بینایی نیز می شوند.

بامیه و مبارزه با سرطان سینه

جالب است بدانید یکی از خواص بامیه مبارزه با سلول های سرطانی است. در مطالعات اخیر دانشمندان متوجه شده اند که لکتین موجود در بامیه می تواند با سلول های سرطان سینه مبارزه کند و به درمان این سرطان کمک کند.

دفع سم های دستگاه گوارش

یکی از خواص مهم بامیه این است که مانند سبزی شنبلیله خاصیت دفع سموم سیستم گوارشی را دارد. بامیه حاوی ماده لزجی  است که به دفع سموم و مواد زائد موجود در دستگاه گوارش کمک شایانی می کند.

مضرات بامیه

بامیه مضر برای بیماران کلیوی

بامیه حاوی مقادیر سرشاری از پتاسیم است که یکی از نکات مثبت این گیاه است. البته پتاسیم بالا برای افرادی که بیماری کلیوی دارند می تواند مشکلاتی را ایجاد کند. به همین دلیل اگر به بیماری کلیوی مبتلا هستید حتما قبل از مصرف بامیه با پزشک خود مشورت کنید.

بامیه و افزایش تعریق بدن

یکی از مشکلاتی که مصرف بامیه می تواند برای بعضی افراد ایجاد کند این است که باعث زیاد شدن تعریق در بدن می شود و به همین جهت افراد که حساسیت دارند بهتر است در مصرف بامیه تعادل را رعایت کنند.

همچنین ببینید