ماه مبارک رمضان، فرصتی بی نظیر برای نزدیکی به خدا و تهذیب نفس است. دعای روز یازدهم این ماه، با صدای آسمانی مرحوم سید قاسم موسوی قهار، یکی از زیبات رین مناجات هایی است که می تواند حال و هوای معنوی این روز را دوچندان کند. در این مقاله، علاوه بر ارائه لینک های صوتی و تصویری، تفسیر این دعا نیز آورده شده است تا درک عمیق تری از مضمون آن داشته باشید.
همچنین ببینید: متن جزء یازدهم قرآن عثمان طه تصویری و صوتی
متن دعای روز یازدهم ماه رمضان
“اللَّهُمَّ حَبِّبْ إِلَیَّ فِیهِ الْإِحْسَانَ وَ کَرِّهْ إِلَیَّ فِیهِ الْفُسُوقَ وَ الْعِصْیَانَ وَ حَرِّمْ عَلَیَّ فِیهِ السَّخَطَ وَ النِّیرَانَ بِعَوْنِکَ یَا غِیَاثَ الْمُسْتَغِیثِینَ”
«خدایا، در این روز نیکوکاری را در نظرم محبوب گردان و نافرمانی و گناه را در نظرم ناپسند کن و خشم و آتش دوزخ را بر من حرام نما، به یاریات ای فریادرس دادخواهان.»
همچنین ببینید: دعای ماه رمضان اللهم ادخل علی اهل القبور صوتی
تفسیر دعای روز یازدهم
این دعا در سه بخش اصلی، خواسته های معنوی و اخلاقی انسان روزه دار را از خداوند متعال طلب می کند:
- “حَبِّبْ إِلَیَّ فِیهِ الْإِحْسَانَ” (نیکوکاری را به من محبوب کن)
در این بخش، از خداوند درخواست میشود که عشق به احسان و نیکوکاری را در دل ما جای دهد. احسان به معنای انجام کار های خیر با نیت خالص و به بهترین شکل است. این دعا نشان دهنده این است که انسان به تنهایی نمی تواند به این درجه از محبت به خیر برسد، بلکه نیازمند یاری و هدایت الهی است تا قلبش به سوی خوبی ها متمایل شود. - “کَرِّهْ إِلَیَّ فِیهِ الْفُسُوقَ وَ الْعِصْیَانَ” (نافرمانی و گناه را در نظرم ناپسند کن)
در بخش دوم، از خدا می خواهیم که گناه و نافرمانی را برای ما منفور سازد. “فسوق” به معنای خروج از اطاعت الهی و “عصیان” به معنای سرپیچی از دستورات خداوند است. این درخواست نشان می دهد که انسان روزه دار نه تنها از گناه دوری می کند، بلکه خواستار آن است که حتی فکر گناه نیز برایش ناخوشایند شود. این تغییر درونی، نتیجه تقوای به دست آمده از روزه است. - “حَرِّمْ عَلَیَّ فِیهِ السَّخَطَ وَ النِّیرَانَ بِعَوْنِکَ یَا غِیَاثَ الْمُسْتَغِیثِینَ” (خشم و آتش را بر من حرام کن)
در پایان، از خداوند می خواهیم که ما را از خشم خود و عذاب آتش جهنم دور نگه دارد. “سخط” به معنای نارضایتی خداوند و “نیران” اشاره به آتش دوزخ دارد. این بخش با تاکید بر نیاز به کمک الهی (“بِعَوْنِکَ”) و خطاب “یا غیاث المستغیثین” (ای فریادرس دادخواهان) به پایان می رسد، که نشان دهنده توکل کامل انسان به رحمت و یاری خداست.
همچنین ببییند: دعای سحر قدیمی با صدای دلنشین حاج سیدعلی اصغرصدرالدینی
دانلود دعای صوتی و تصویری با صدای موسوی قهار
نوای دلانگیز مرحوم موسوی قهار این دعا را به اثری ماندگار تبدیل کرده است. لینکهای زیر برای استفاده در استوری یا لحظات شخصی عبادت شما آماده شدهاند:
نسخه صوتی:
دعای روز یازدهم ماه رمضان عکس برای استوری
همچنین ببییند: دعای یا علی یا عظیم با صدای سماواتی